الكمية تكفي:10 أشخاصوقت التحضير:30 دقيقةوقت الطهي:40 دقيقةالمقادير:عدد 6بيضات 1/2 1 ملعقةعصير ليمون او خل ابيض كوبسكر ابيض مطحون 3 ملاعق كبيرةماء 2 ملعقة صغيرةبيكنج بودر ملعقة صغيرةفانيليا ملعقة صغيرةملح 1/2 ملعقة صغيرةدقيق كاسكريم شانتيه مقداركريز مقدارمربي التحضير:1-يفضل تحضرى اطباق صغيرة فيها كل المقادير من الماء والملح والليمون والفانيلين والبيكنج بودر والسكر على نصفين....................الخ
2-نفصل الصفار عن البياض
نضرب لمده 5 دقائق الصفار على البطىء ثم السريع مع اضافه نصف كوب سكروالفانيليا والماء
3-نغسل اصابع المضرب من الصفار جيدا ونضرب البياض ثم نضيف له الملح والليمون ثم النصف كوب السكر الاخر تدريجيا حتى يتماسك المارينج ويملا الطبق حوالى 10 دقائق
4-ناخذ نصف كوب دقيق وننخله تانى على الصفاااااااار ونقلبه الى ان يمتزج ثم نضيف النصف الاخر على الصفار ايضا ونقلبه حتى يختفى
5-نضيف بعد ذلك نصف البياض على خليط الصفار بالقيق ونقلب على الهادى بملعقه خشب من تحت لفوق علشان ما تهبطش الكيكه ثم النصف الاخر حتى يمتزج تماما
6-نصبها فى صينيه متوسطه مغطى قاعها بورق زبده لو عرفتوا ترفعوا جوانبها بورق زبده ايضا لانها بترتفع شويهالطبخ: تدخل فرن ساخن علي درجة حرارة متوسطة لمدة 40 دقيقة
لما تخرج من الفرن طبعا عارفين اننا لازم نقلبها على منخل سلك او شبكه ونسيبها تبرد خالص
بعدين نقسمها نصفين ونسقيها بالشراب انا باضرب معلقتين مربى بالماء وباسقى بيهم او باسقى بالسفن اب وندهن وجه بالمربى اللى تحبوها والنصف الاخر بالكريم شانتيه انا باجيب من عند بائع حلويات التورتات ربع كيلو بيكون كافى لصينيه متوسطه وباضربه بالماء المثلج
ونقفل النصفين على بعض
التزيين حسب الذوق والرغبة او كما في الصورة <